Industriële kwaliteit. Betrouwbare en consistente resultaten

Ultimaker Factor 4
BestelMeer informatie

Ontdek de unieke eigenschappen van Ultimaker Factor 4

Ontworpen voor de fabrieksvloer

De naadloze, efficiënte upgrade die uw productieprocessen nodig hebben.

l

Betrouwbaarheid, consistentie en validatie

Consistente hoge kwaliteit. Altijd. Overal.

Verhoog uw mogelijkheden met FDM 3D-printing

Directe extrusie-aandrijftechnologie voor flexibele materialen.

Een investering voor de toekomst

Veelzijdigheid en kwaliteit die zich vertalen naar een snelle ROI.

Ultimaker Factor 4

Application and material-matching print cores

De UltiMaker printkoppen zijn voorzien van een snelwisselontwerp en een EEPROM-chip. Ze worden herkend door Cura en kunnen snel en zonder gereedschap worden verwisseld om aan de eisen van elke printopdracht te voldoen, waardoor je efficiëntie verhoogt en de downtime vermindert. De Factor 4 is compatibel met alle UltiMaker printkoppen: AA, BB, CC, DD en HT.

Ontworpen voor de fabrieksvloer

De naadloze, efficiënte upgrade die uw productieprocessen nodig hebben.

De Ultimaker Factor 4 verhoogt de productiecapaciteit met zijn drievoudig geïsoleerde bouwkamer en directe dubbele extrusie. Het geautomatiseerde systeem voor materiaalbehandeling garandeert de kwaliteit van het filament. Daarnaast zorgt het robuuste, temperatuurgestuurde ontwerp voor een consistente productie-output, zelfs bij complexe en uitdagende ontwerpen.

Ultimaker Factor 4
Ultimaker software

Betrouwbaarheid, consistentie en validatie.

Consistente hoge kwaliteit. Altijd. Overal.

Behaal de ultieme printprecisie met elke UltiMaker printer – zelfs bij hoge resolutie op kleine ontwerpelementen. Deze zullen een dimensionale nauwkeurigheid bereiken van ± 0,2 mm of ± 0,2% van de nominale lengte van het kenmerk, consistent over het gehele bouwplateau en uniform over meerdere printers.*

Verhoog uw mogelijkheden met FDM 3D-printing.

Directe extrusie-aandrijftechnologie voor flexibele materialen

De Ultimaker Factor 4 onderscheidt zich door zijn vermogen om snel over te schakelen van het 3D-printen van uiterst flexibele materialen naar robuuste composieten, zoals UltiMaker PPS-CF. Dankzij de H-brug portaal en de directe aandrijfkop is het mogelijk om efficiënt te printen met twee materialen.

Consistente hoge kwaliteit.
Altijd en overal

Succes verzekerd bij elke 3D-printopdracht.

De Ultimaker Factor 4 biedt de mogelijkheid om additief vervaardigde en gecontroleerde componenten met structurele integriteit te implementeren op verschillende locaties. De minimale variatie, minder dan 10%, in extrusiesnelheid en mechanische eigenschappen van batch tot batch, van component tot component, is het resultaat van de gecombineerde inzet van de H-brug portaalkraan, gesloten-lus voedingscontrole en uniform gecontroleerde bouwplaat temperaturen – met een maximale variatie van slechts 2 °C over de X- en Y-assen.

Actief temperatuur gecontroleerde bouwkamer tot 70 graden

70 °C

verwarmd bed tot:

120 °C

Een toekomstbestendige investering

Veelzijdigheid en kwaliteit die zich vertalen naar een snelle ROI.

Regelmatige updates zorgen ervoor dat uw Ultimaker Factor 4 in de loop van de tijd zal evolueren – ver voorbij de 12 tot 18 maanden die het zal duren om rendement op investering te behalen. De modulaire opbouw van de 3D-printer stelt ons wereldwijde ondersteuningsnetwerk in staat om snel onderdelen te vervangen, waardoor stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt.

Voortbouwend op meer dan 13 jaar UltiMaker-erfgoed, met een sterke toewijding aan innovatie, toegankelijkheid en openheid.

Ingebouwd HEPA-filter

Onafhankelijk getest om tot 95% van de ultrafijne deeltjes te verwijderen om de gemoedsrust met betrekking tot de luchtkwaliteit te verhogen. De volledig gesloten bouwkamer verbetert ook de printkwaliteit.

Aan boord structurele integriteitsvalidatie

Na elke printopdracht ontvangt u een diepgaand rapport over de afwijkingen van de extrusieparameters ten opzichte van de nominale waarden, hun locaties en de ernst ervan in het 3D-model.

Geautomatiseerde materiaalverwerking met opslag bij lage vochtigheid

Automatisch voorladen en wisselen van spoelen (tot 6) met een RV < 15% onder alle externe omstandigheden.

Noodstopknop

Een duidelijk gemarkeerde rode STOP-knop garandeert een eenvoudige en veilige bediening, voor het geval er een noodzaak is om het printproces direct te onderbreken.

7-inch capacitief touchscreen

Gemonteerd op een verhoogde positie voor een geoptimaliseerd zicht op de initiële lagen tijdens het op afstand monitoren. Houd uw printproces op afstand in de gaten met hoge resolutie via de UltiMaker Digital Factory.

H-bridge Gantry

De H-bridge gantry en de direct drive printhead faciliteren het snel printen met dubbel materiaal. De Factor 4 is in staat om temperaturen tot 340°C te bereiken met zijn print cores, 70°C in de printkamer en 120°C op zijn verwarmde bed.

Altijd actueel

Met twee ingebouwde processoren biedt de UltiMaker factor 4 voldoende rekenkracht voor zowel geplande als onvoorziene toekomstige updates.

Producten die compatibel zijn

UltiMaker PPS Carbon Fiber

De geavanceerde UltiMaker PPS-CF biedt u de mogelijkheid om dit hoogtemperatuurcomposiet te benutten als vervanging voor minder veeleisende, complexe stalen onderdelen en productiehulpmiddelen, terwijl het een uitstekende oppervlakteafwerking garandeert.

UltiMaker HT print core

De HT print core verhoogt de print temperatuur tot 340 °C. Dit betekent dat je nu materialen met een hogere temperatuur resistentie kan printen.

Ultimaker Factor 4 Printer station

Speciaal gemaakt voor de Ultimaker Factor 4. Zo ontworpen dat je printer de stabiele basis heeft om tot een optimaal resultaat te komen.