Ultimaker Cura Software

Software
Wat is Ultimaker Cura:

Ultimaker Cura, vertrouwd door miljoenen gebruikers, is ’s werelds populairste 3D‑printsoftware. Bereid het printen voor met een paar klikken, integreer met CAD‑software voor een gebruiksvriendelijke workflow of verdiep u in aangepaste instellingen voor volledige controle.

 
Slicefuncties

Het hart van Ultimaker Cura is de krachtige open source slicing engine, gebouwd op basis van jarenlange deskundige interne ontwikkeling en bijdragen van gebruikers.

 • Aanbevolen profielen die duizenden uren zijn getest , geven betrouwbare resultaten 

 • De ‘Aangepaste modus’ biedt  meer dan 400 instellingen voor granulaire controle

 • Regelmatige updates zorgen  voor een voortdurende verbetering  van de functies en printervaring​

 
Gebruiksgemak

Productie hoeft niet ingewikkeld te zijn. We ontwerpen onze software zodat iedereen deze kan gebruiken, zowel ervaren als beginnende gebruikers van een 3D‑printer.

 • Bereid uw 3D-model in slechts enkele minuten voor op printen met de aanbevolen instellingen

 • Kies simpelweg de instellingen voor snelheid en kwaliteit en u kunt beginnen met printen

 • Ultimaker Cura is gratis en open source software

 
Geïntegreerde workflow

Als u een 3D-printer bezit, is software essentieel. Haal het maximale uit uw printer met software die is afgestemd op uw workflow.

 • Naadloze integratie met alle  Ultimaker ‑producten​

 • CAD-plugin integratie met SolidWorks, Siemens NX, Autodesk Inventor​ en meer

 • Compatibele bestandstypen: STL, OBJ, X3D, 3MF, BMP, GIF, JPG, PNG

 
 
Ultimaker Essentials.

Ultimaker is trots om een nieuw product toe te voegen aan haar software pakket: Ultimaker Essentials. 

Haal het meeste uit je Ultimaker 3D printer.
Upgrade naar een krachtige werkplaats van online software tools die je helpen om meer te doen met je Ultimaker 3D printer. Houd de controle, krijg meer flexibiliteit en stoomlijn je productie.  

Ultimaker Essentials is an enterprise-grade package of Ultimaker software products that can be centrally deployed throughout an organisation, with greater stability, uniformity and a higher level of security.

Waarom Ultimaker Essentials?
Het is een bekend feit dat Ultimaker Cura met groot succes door miljoenen gebruikers over de hele wereld wordt gebruikt, maar de feedback die we van veel bedrijven hebben gekregen, was dat er vanwege IT-vereisten problemen waren om 3D-printen binnen hun organisaties toe te passen en op te schalen.

Voer Ultimaker Essentials in. We hebben Ultimaker Essentials ontwikkeld voor bedrijven. Niet alleen de operators, maar vooral de IT-beheerders en -managers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten en onderhouden van een veilige, uniforme en stabiele infrastructuur, profiteren ook van deze lancering. 

Wat is in Ultimaker Essentials?   

 • Ultimaker Cura Enterprise.
  Een nieuwe enterprise-editie van Ultimaker Cura maakt distributie en beheer eenvoudig voor IT-professionals. Met elke release onafhankelijk getest op beveiliging, kunt u een geteste, stabiele en veiligere slicing-applicatie implementeren op elke locatie waar werknemers moeten werken
 • Ultimaker Digital Factory.
  Beheer de 3D-printactiviteiten van uw organisatie met een overzicht van meerdere machines, door printopdrachten op afstand te starten en in de wachtrij te plaatsen en door teams van gebruikers te maken. Het is ook uw centrale hub voor het downloaden van Ultimaker Cura Enterprise en toegang tot ondersteuning
 • Ultimaker Marketplace.
  Toegang tot een gecontroleerde versie van de Ultimaker Marketplace. Alleen geverifieerde plug-ins en materiaalprofielen van derden zijn toegestaan, waardoor een hoger niveau van beveiliging en stabiliteit behouden blijft
 • Support.

  Voor technische vragen bladert u door een uitgebreide kennisbank of krijgt u directe ondersteuning tijdens kantooruren

 • Ultimaker 3D Printing Academy.

  Een Ultimaker Essentials-abonnement geeft u toegang tot online leerinhoud voor IT-beheerders, ontwikkeld door onze experts. (Blijf lezen voor meer informatie over ons nieuwe e-learning platform!)

Ultimaker Academy 

Samen met Ultimaker Essentials lanceren we ook de Ultimaker Academy. Dit is een ander platform dat we introduceren, waar we verschillende cursussen en leerplannen zullen hosten voor uw verbetering. Bij de lancering zijn er een aantal verschillende cursussen beschikbaar; onboarding cursussen voor onze S-line producten en een cursus speciaal voor IT admins. De cursus voor uw printer wordt ontgrendeld wanneer u uw Ultimaker registreert.