Over ons

Visie

De 3Dprinter zal onze wereld veranderen op gebied van product design, ontwikkeling en produceren.
Door de steeds vernieuwende technologie en materialen, intelligentie van software en toegankelijkheid van de gebruikersinterface, zullen de toepassingen met 3Dprinten de komende 5 jaar zowel voor de consument als wel het bedrijfsleven een enorm belangrijke plek in gaan nemen. De 3dprinter zal niet alleen zijn rol spelen in productontwikkeling en prototyping, maar ook een hoofdrol gaan spelen in het produceren van gepersonaliseerde  eindproducten. Er komt een tijdperk dat je alleen nog produceert op het moment dat je het nodig hebt, op de plek dat je het nodig hebt, met materialen die je op dat moment nodig hebt. Dat is misschien wel in je eigen huiskamer, maar kan ook op gecentraliseerde productie locaties dichtbij de klanten, wat ook nog eens een grote impact zal hebben op voorraad beheer en logistieke processen.

Lay3rs 3dprinting is gespecialiseerd in de hele waardeketen van “idee tot eindproduct”. Als marktleider in Nederland zullen wij de gevestigde maakindustrie ondersteunen in deze belangrijke transformatie van produceren met behulp van 3dprinting.

Strategie

Als een enthousiast team zullen we de samenleving bekend maken met de wondere wereld van 3Dprinting, waarbij we in 3 fases het bedrijf zullen opbouwen tot een succesvolle onderneming:

Fase 1(2015-2018): Lay3rs opent in Brainport Eindhoven een trendy retail shop, om laagdrempelig  het brede publiek bekend te maken met de fascinerende wereld van 3d printen. Naast het aanbieden van een brede lijn van desktop 3dprinters, 3dscanners en professionele materialen, worden ook printservices, opleidingen en productontwikkeling als dienst aangeboden. Samenwerken met het onderwijs in de regio Brabant heeft de hoogste prioriteit en is een belangrijke sector om een gezonde groei te kunnen realiseren

Fase 2(2016-2020): professional 3Dprinting en specialisatie op gebied van educatie, architect, design en printfarm configuraties.  Lay3rs zal zich niet alleen specialiseren op gebieden van productontwikkeling en prototyping, maar is ook gespecialiseerd in het produceren van eindproducten met behulp van 3dprinting. Naast printfarm configuraties zijn toepasbare materialen en slimme software oplossingen een belangrijk onderdeel van onze portfolio. Lay3rs ontwikkelt hierin een eigen oplossing in samenwerking met diverse hardware, software en robotics leveranciers.

Fase 3(2018-2025): industrieel 3Dprinting. Advies, consulting en implementatie binnen de industrie. In deze fase zal Lay3rs 3dprinting een volwaardige partner zijn voor haar klanten in de maakindustrie. Lay3rs zal het bedrijfsleven ondersteunen bij het implementeren en operationeel houden van complexe 3dprinting productie configuraties en processen. Lay3rs zal naast deze consulting services ook een lijn van professionele 3dprinters aanbieden. Zowel voor de kunststof industrie als de metaalindustrie biedt Lay3rs een totaaloplossing in het nieuwe fabricageproces.

Nieuwsgierig en geïnteresseerd hoe dat 3dprinting uw productieprocessen gaat veranderen? Neem dan hier contact met ons op.