Nieuwe Formlabs materialen

Nieuws • Formlabs 

Verbeter Uw 3D-Printmogelijkheden

Samen met de nieuwe Form 4 heeft Formlabs hun resin assortiment vernieuwd om de mogelijkheden van de nieuwe Form 4-printer te verbeteren. Deze release omvat vijf nieuwe resins, elk op maat gemaakt voor specifieke toepassingen om te voldoen aan de groeiende behoeften van professionals in verschillende industrieën.

Vernieuwde resin cartridge

De afmetingen en het ontwerp van de resin cartridge is aanzienlijk verbeterd in de nieuwste update van Formlabs. De nieuwe tanks kunnen nu veel sneller worden gevuld dankzij een opnieuw ontworpen klepsysteem, waardoor het vullen van een lege resin tank slechts 2 tot 8 minuten duurt met de meeste harsen. Dit is 5 tot 10 keer sneller dan bij de Form 3.

Daarnaast is er aanzienlijk minder plastic afval, omdat het herontworpen cartridge-lichaam minder plastic gebruikt en toch betrouwbaar één liter hars kan opslaan. Dit draagt bij aan een duurzamere productie en gebruik.

Ook is het formaat van de cartridges met 30% verkleind. Dit herontworpen cartridgeformaat neemt minder plankruimte in beslag, wat zorgt voor een efficiëntere opslag en beheer van materialen in elke werkruimte. Deze verbeteringen onderstrepen Formlabs’ toewijding aan zowel efficiëntie als milieuvriendelijkheid.

De Form 4

Ontdek de Formlabs Form 4: de nieuwste innovatie in resin 3D-printtechnologie. Deze geavanceerde printer levert ongekende snelheid en precisie, waarmee het afdrukken van complexe en gedetailleerde modellen sneller gaat dan ooit tevoren. Met een printtijd van minder dan twee uur voor de meeste projecten en een 30% groter bouwvolume dan zijn voorganger, is de Form 4 samen met de nieuwe Formlabs materialen ideaal voor zowel professionele als educatieve omgevingen.

€4349

Lees meer
Formlabs
Nieuws

Clear Resin V5

Clear Resin V5 zet een nieuwe standaard voor helderheid en kleurneutraliteit in algemene doeleinden resins. Geformuleerd om het Form 4-ecosysteem te benutten, print het drie keer sneller dan zijn voorganger. Deze hars is perfect voor toepassingen die hoge transparantie en sterke mechanische eigenschappen vereisen, zoals optische componenten, verlichtingsprototypen en fluidische apparaten.

White Resin V5

White Resin V5 biedt een helderwitte afwerking met een matte kwaliteit, ideaal voor het vastleggen van fijne details met hoge nauwkeurigheid. De nieuwe formulering print drie keer sneller, waardoor het uitstekend geschikt is voor vorm- en pasprototypes, ingewikkelde anatomische modellen, mallen en hulpstukken.

Fast Model Resin

Herkend als Formlabs’ snelste hars, kan Fast Model Resin printen met snelheden van meer dan 100 mm per uur, waardoor het ideaal is voor snelle prototyping en grote modellen. Deze hars,  is bijzonder geschikt voor initiële prototypes en tandheelkundige modellen voor thermoforming beugels.

Grey Resin V5

Grey Resin V5 wordt gevierd om zijn veelzijdigheid en matte afwerking die fijne details nauwkeurig vastlegt. Het biedt een balans van snelheid, nauwkeurigheid en sterkte, waardoor het perfect is voor vorm- en pasprototypes en algemene tandheelkundige modellen. Net als de anderen in deze nieuwe release, print het drie keer sneller dan eerdere versies.

Black Resin V5

Black Resin V5 biedt een diepe, rijke zwarte kleur en een matte afwerking die ideaal is voor het produceren van gedetailleerde, presentatieklare modellen en functionele onderdelen zoals behuizingen en behuizingen. Deze hars verbetert het productieproces met zijn snelle printfuncties.

Luchtkwaliteit onderzoek<br />
Air quality research

Precision Model Resin

Precision Model Resin is speciaal geformuleerd voor het creëren van zeer nauwkeurige restauratieve en implantaatmodellen. De hoge dekking en de gladde, matte afwerking maken het mogelijk om precieze details vast te leggen, ideaal voor het testen van kroonpassingen en het creëren van verwijderbare matrijsmodellen.

Form 4

Elk van deze nieuwe Formlabs materialen is ontworpen om de mogelijkheden van de Form 4 te maximaliseren, met snellere print tijden, verbeterde mechanische eigenschappen en hoog detail niveau. Met de Form 4 pakt Formlabs wederom de titel van beste SLA printer op de markt.

Voor meer informatie over deze spannende nieuwe materialen en om ze in actie te zien, doe mee aan onze aanstaande webinars of bezoek onze website. Omarm de toekomst van 3D-printen met de nieuwste Formlabs materialen.

Formlabs From 4

Wil je de Formlabs Form 4 in actie zien en alles te weten komen over deze revolutionaire 3D-printer? Meld je dan nu aan voor onze exclusieve roadshow op 21 mei! Dit is jouw kans om de printer van dichtbij te bekijken en diepgaande informatie te ontvangen van experts van Lay3rs en Formlabs. Tijdens de roadshow worden ook real-life use cases besproken en gedemonstreerd, zodat je de uitgebreide mogelijkheden van de Form 4 zelf kunt ervaren. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Mis deze kans niet om de toekomst van 3D-printen te ontdekken!