Nieuw: De Factor 4

Nieuws • Ultimaker

Het nieuwe Ultimaker hoofdstuk: De Factor 4

De UltiMaker Factor 4 is niet zomaar een 3D-printer; het is een complete oplossing ontworpen voor de industriële productiesector, die ongeëvenaarde precisie, betrouwbaarheid en veelzijdigheid biedt op productievloeren wereldwijd. Ontwikkeld om te voldoen aan de veeleisende behoeften van bedrijven die hoogwaardige printcapaciteiten nodig hebben, combineert de Factor 4 geavanceerde materiaalbehandeling, innovatieve softwareoplossingen en een robuuste bouw die zowel huidige als toekomstige productie-uitdagingen aanpakt.

Ongeëvenaarde Precisie en Betrouwbaarheid

Precisie in productie is van het grootste belang. De UltiMaker Factor 4 levert met een nauwkeurigheid van ±0,2 mm of ±0,2%, en zet een nieuwe standaard in de industrie. Deze precisie is cruciaal voor toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, automotive en medische apparatuur, waar zelfs kleine afwijkingen grote gevolgen kunnen hebben. De betrouwbare prestaties van de Factor 4 zorgen ervoor dat onderdelen perfect passen, wat afval en herwerk vermindert, cruciaal voor het handhaven van winstgevendheid en efficiëntie.

De Factor 4

De UltiMaker Factor 4 is een industriële 3D-printer die zich onderscheidt door zijn vermogen om met een grote verscheidenheid aan materialen te werken, waaronder geavanceerde composieten en technische kunststoffen. Deze printer biedt uitzonderlijke precisie en betrouwbaarheid met een dimensionale nauwkeurigheid van ±0,2 mm of ±0,2%. Hij is ontworpen voor gebruik in veeleisende omgevingen zoals lucht- en ruimtevaart, automotive en medische industrieën. De Factor 4 combineert een robuuste bouw met gebruiksvriendelijke software en een geautomatiseerd materiaalbeheersysteem, wat hem ideaal maakt voor efficiënte en veelzijdige productieprocessen.

Prijs op aanvraag

Lees meer
Ultimaker
Nieuws

Geavanceerde Materiaalverwerkingsmogelijkheden

Materialen veelzijdigheid staat centraal bij de Factor 4, met ondersteuning voor meer dan 250+ materialen van de UltiMaker Marketplace. Dit omvat een reeks technische kunststoffen, composieten en geavanceerde polymeren die bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Het geautomatiseerde materiaalbeheersysteem van de printer behoudt optimale omstandigheden voor gevoelige materialen, wat essentieel is voor het produceren van consistente, hoogwaardige onderdelen.

Ultimaker materialen die in de Factor 4 worden geladen.<br />
Ultimaker materials being loaded into the Factor 4.

PPS CF

Printcore
HT

Hardness

80 Shore D

Thermal resistance

230°C

Impact
strength

 

4.8 kJ/m²

PC

Printcore
AA

Hardness

81 Shore D

Thermal resistance

111°C

Impact
strength

 

12 kJ/m²

PETG

Printcore
AA

Hardness

76 Shore D

Thermal resistance

76°C

Impact
strength

 

8 kJ/m²

TPU 95 A

Printcore
AA

Hardness

48 Shore D

Thermal resistance

116°C

Impact
strength

 

24 kJ/m²

ABS

Printcore
1AA

Hardness

76 Shore D

Thermal resistance

87°C

Impact
strength

 

14 kJ/m²

Tough PLA

Printcore
AA

Hardness

80 Shore D

Thermal resistance

58°C

Impact
strength

 

9 kJ/m²

CPE

Printcore
AA

Hardness

76 Shore D

Thermal resistance

77°C

Impact
strength

 

6 kJ/m²

PP

Printcore
AA

Hardness

42 Shore D

Thermal resistance

99°C

Impact
strength

 

49 kJ/m²

Nylon

Printcore
AA

Hardness

81 Shore D

Thermal resistance

89°C

Impact
strength

 

14 kJ/m²

Nylon

Printcore
AA

Hardness

84

Thermal resistance

59°C

Impact
strength

 

4 kJ/m²

CPE+

Printcore
AA

Hardness

77

Thermal resistance

100°C

Impact
strength

 

37 kJ/m²
Ultimaker software

Toonaangevende Software-integratie

Naadloos geïntegreerd met UltiMaker Cura, biedt de Factor 4 geavanceerde slice mogelijkheden en efficiënt workflowbeheer. De UltiMaker Digital Factory verbetert deze functies door het mogelijk te maken om printopdrachten veilig en op afstand te beheren. Dit is vooral voordelig voor bedrijven die actief zijn op meerdere locaties of die strenge gegevensbeveiligingsmaatregelen moeten naleven. De krachtige slicing-engine van de software ondersteunt een verscheidenheid aan bestandstypen, waaronder native CAD-bestanden, die direct kunnen worden geïmporteerd en voorbereid voor het printen, waardoor de overgang van ontwerp naar productie wordt vereenvoudigd.

Duurzaamheid en Operationele Efficiëntie

In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, blinkt de Factor 4 uit. Het is ontworpen om afval te minimaliseren door middel van zeer efficiënte printprocessenen gebruikt energie-efficiënte methoden om de ecologische voetafdruk van de productie te verminderen. De printer produceert consequent hoogwaardige prints, wat materiaalafval vermindert dat gepaard gaat met mislukte prints en fouten, en verhoogt zo de aantrekkingskracht voor milieubewuste bedrijven.

Een exploded view van de Factor 4 An exploded view of the Factor 4

Verbeterde Service en Ondersteuning

Vanuit Lay3rs 3D bieden we uitgebreide servicepakketten aan die regelmatige onderhoudscontroles, vervanging van onderdelen en gedetailleerde consultaties omvatten om bedrijven te helpen hun investering te maximaliseren. Deze diensten zorgen ervoor dat de Factor 4 betrouwbaar blijft functioneren en blijft voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die van industriële apparatuur worden verwacht.

Diverse Toepassingen in Verschillende Industrieën

De Factor 4 excelleert niet alleen in het produceren van prototypes maar ook in functionele onderdelen, gereedschappen en armaturen die nodig zijn in diverse industrieën. De dubbele extrusiecapaciteit maakt complexe onderdelen mogelijk met steunstructuren of meerdere materialen, die na het printen kunnen worden opgelost of verwijderd, waardoor een schone en functionele afwerking mogelijk is.

Luchtkwaliteit onderzoek<br />
Air quality research

Praktijkvoorbeelden en Impact

De ultimaker heeft zichzelf de afgelopen jaren al bewezen als een waardig stuk gereedschap voor professionals. De factor 4 gaat hierin nog een stap verder door onderdelen te kunnen printen voor eind gebruik. Bijvoorbeeld, een fabrikant van aangepaste auto-onderdelen gebruikt de printer om prototypes en eindgebruik componenten te maken, waardoor doorlooptijden en kosten worden verminderd in vergelijking met traditionele productiemethoden. Evenzo gebruikt een bedrijf dat gespecialiseerd is in medische apparatuur de Factor 4 om chirurgische gereedschappen te produceren, waardoor snelle prototyping en aanpassing mogelijk is, die cruciaal zijn voor innovatieve medische procedures.

Vooruitblik: De Toekomst van Productie met de Factor 4

De Factor 4 is niet alleen een hulpmiddel voor vandaag, maar ook een basis voor de toekomst. Het modulaire ontwerp en upgradebare functies zorgen ervoor dat het op de voorgrond blijft van de 3D-printtechnologie. Naarmate nieuwe materialen en technologieën beschikbaar komen, kan de Factor 4 zich aanpassen, waardoor bedrijven een langetermijnoplossing krijgen die meegroeit met hun evoluerende behoeften.

Luchtkwaliteit onderzoek<br />
Air quality research

Conclusie

Kiezen voor de UltiMaker Factor 4 betekent investeren in een technologie die de manier waarop Jouw bedrijf productie benadert zal revolutioneren. Met zijn precisie, veelzijdigheid en betrouwbaarheid is de Factor 4 ontworpen om je te helpen innoveren, kosten te verminderen en productieprocessen te stroomlijnen. Ontdek hoe de UltiMaker Factor 4 geïntegreerd kan worden in jouw operaties. Of je nu de productiecapaciteiten wilt verbeteren, operationele kosten wilt verlagen of nieuwe productiemogelijkheden wilt verkennen, de Factor 4 biedt een overtuigende oplossing die niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar deze overtreft.

Lay3rs 3D Printing is jouw Partner op het gebied van 3D printing, van advies bij aankoop tot voortdurende ondersteuning bij het gebruik. Ons team staat voor je klaar zodat jij het meeste uit jouw investering haalt.

Voor meer informatie over hoe de UltiMaker Factor 4 jouw productiecapaciteiten kan transformeren, nodigen we je graag uit in onze showroom. Wij zijn er om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste 3D-printoplossingen die je productieprocessen zal revolutioneren.


 

Formlabs From 4