Lay3rs 3Dprinting in Eindhoven is officieel agent geworden voor Landré. Als eerste gaat Lay3rs 3Dprinting de HP MultiJet Fusion 3Dprinters van HP in de Brainport regio verkopen. 

 

SAMENWERKING EINDHOVENS 3D PRINTBEDRIJF MET LANDRÉ

Albert Falck, die met Lay3rs in Eindhoven niet alleen 3D printers verkoopt maar eveneens bedrijven ondersteunt bij productontwikkeling en opleidingen op 3D print gebied, haalt met het agentschap een merk 3D printers binnen waar hij al enkele jaren geleden zijn zinnen op heeft gezet. “Bij de marktintroductie heeft HP voor Landré als distributeur gekozen, maar Lay3rs is op het netvlies blijven staan. De komst van de nieuwe lijn printers is voor mij de trigger geweest om opnieuw te gaan praten met deze overeenkomst als resultaat.”

Klaar voordat de nieuwe HP printers op de markt komen

HP brengt rond de zomer een nieuwe modellijn van de MultiJet Fusion uit, de HP 300- en 500-serie. Deze 3D printers hebben een kleiner bouwvolume dan de bestaande 4200 serie en zijn meer gericht op prototypebouw en kleine series. De nieuwe 3D printers zijn wel geschikt voor de tweede generatie materialen voor de multi jet fusion technologie. En van beide modellen komt er een full color versie beschikbaar.

Nieuwe lijn vanaf € 50 mille

Prijzen die HP bij de presentatie in de VS bekend maakte beginnen vanaf € 50.000. “Zeker dankzij deze prijsrange, die duidelijk onder de huidige modellen ligt, is de technologie interessant. Ik verwacht meer interesse vanuit de onderkant van de industriële markt,” zegt Albert Falck. Daarom zet hij momenteel vaart achter de noodzakelijke stappen om zijn agentschap verder vorm te geven. Daartoe moet hij Lay3rs een aantal certificeringstrajecten bij HP doorlopen. “Voordat de nieuwe printers op de markt komen, rond ik dit af, zodat we er klaar voor zijn.”

De nieuwe lijn 3Dprinters van HP, de HP MJF 300- en 500- serie, laat onder andere 3Dprinten in full color toe.

Kansen in Brainport regio

Albert Falck vindt het moeilijk in te schatten hoe groot de vraag in de Brainportregio zal zijn. Kansen zijn er echter beslist genoeg, zeker met de hightech campus in Eindhoven en de in ontwikkeling zijnde Brainport Industry Campus. Behalve dat hij mogelijkheden ziet in prototyping, gaat hij zich eveneens richten op de spuitgietindustrie in en rond Eindhoven. Voor die bedrijven is de multi jet fusion technologie van HP wellicht een alternatieve productietechnologie voor kleine series spuitgietwerk. “Ook in deze sector kunnen de 3D printers een rol spelen.”

De HP printtechnologie zal later dit jaar in de showroom van Lay3rs 3Dprinting in Eindhoven beschikbaar zijn voor demonstraties.