Print je eigen Kerstballen

Lay3rs Explainer

Lay3rs is verhuisd

Kom vanaf 1 Januari langs op onze nieuwe locatie: De Dieze 28, Best

Of bel: +31 850 48 91 00
Tussen 10:00 to 17:00

Uitleg

De feestdagen naderen snel en wat is er nu leuker dan je eigen kerstdecoraties te maken? Geef je kerstboom een persoonlijk tintje met je eigen geprinte kerstballen. Dit artikel leidt je door het proces van het printen van jouw eigen kerstballen, gebruikmakend van het Bambu Lab PLA Sparkle filament en de creatieve ontwerpen van Thingiverse. Uiteraard kan je ook andere materialen gebruiken.

 

Benodigheden

Om te beginnen, heb je uiteraard een 3D-printer en filament. Een leuk filament om hiervoor te gebruiken is het Bambu Lab PLA Sparkle filament, verkrijgbaar in onze webshop. Dit filament geeft een feestelijke glinstering aan uw prints en is perfect voor kerstdecoraties.
Let op, gebruik geen 0,2 mm spuitmondje om verstopping te voorkomen.

Ontwerpen

Voor leuke ontwerpen kan je terecht bij Thingiverse, waar je een scala aan kerstbalontwerpen vindt. Voor dit voorbeeld gebruiken we de ontwerpen van Dazus. Deze ontwerpen variëren van traditioneel tot modern, waardoor je de perfecte stijl voor jouw kerstboom kan kiezen. Neem een kijkje op Thingiverse om je favoriete ontwerp te vinden.

Printproces

Zodra je een ontwerp hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met printen. Zorg ervoor dat je de printinstellingen aanpast aan het specifieke filament en ontwerp. Het kan nodig zijn om de temperatuurinstellingen of de printsnelheid aan te passen voor optimale resultaten.

Personalisatie

Het leuke aan 3D-printen is dat u uw kerstballen kunt personaliseren. Voeg namen, datums of speciale boodschappen toe om ze nog unieker te maken.

Afwerking

Na het printen kunt u uw kerstballen verder personaliseren met verf, glitters of andere decoratieve elementen. Dit geeft een extra feestelijk tintje aan uw creaties.

Interesse in de Bambu Lab Printer