Revolutionaire 3D Printfarm bij Fontys Hogescholen

Nieuws • Educatie • Printfarm

Een Nieuwe Dimensie in Engineering Onderwijs

In september 2020 nam Fontys Hogescholen, een vooraanstaande onderwijsinstelling in Nederland, een significante stap in de toekomst van engineeringonderwijs. Door de aanschaf van de eerste Lay3rs printfarm oplossing voor hun opleidingen Werktuigbouwkunde (WTB) en Mechatronica, heeft Fontys de lat hoog gelegd voor technologische integratie in het curriculum. Deze vooruitstrevende beslissing markeert het begin van een nieuw tijdperk in onderwijsinnovatie en praktijkgerichte leerervaringen voor studenten.

Brainport campus

De printfarm, een systeem van meerdere 3D-printers die samenwerken om grote projecten efficiënt aan te pakken, zal niet alleen ten goede komen aan de opleidingen WTB en Mechatronica. Studenten van de nieuwe 3D-printminor, die vanaf februari 2021 van start gaat op de Brainport Industries Campus (BIC) aan de rand van Eindhoven Brainport, zullen ook profiteren van deze geavanceerde technologie. Deze locatie staat bekend als het hart van technologische innovatie in Nederland, en de plaatsing van de Lay3rs printfarm daar bevestigt Fontys’ toewijding aan kwaliteitsonderwijs en industriële samenwerking.

Ontwikkeling

Een van de sleutelcomponenten van deze minors is de praktische toepassing van de kennis die de studenten opdoen. Met behulp van Ultimaker 3D-printers, zullen zij bijvoorbeeld grippers ontwerpen en vervaardigen voor diverse robots. Dit soort projecten biedt studenten niet alleen de kans om hun technische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om kritisch denken, probleemoplossend vermogen en innovatie te stimuleren.

Ultimaker Cura Digital Factory

Fontys’ keuze voor de Ultimaker S3 en S5 modellen toont hun streven naar het gebruik van de nieuwste en meest betrouwbare technologieën. Deze printers, bekend om hun hoge kwaliteit en veelzijdigheid, zijn uitgerust met de nieuwste software van Cura Digital Factory. Dit maakt het beheer van de Lay3rs printfarm niet alleen eenvoudiger, maar ook schaalbaar. Bovendien biedt de uitbreiding van ondersteunde engineering materialen nieuwe mogelijkheden voor toepassingen binnen WTB en Mechatronica, waardoor de toepasbaarheid van de printfarm binnen deze disciplines enorm toeneemt.

Lay3rs Printfarm

De keuze voor de Lay3rs oplossing was niet alleen gebaseerd op technische specificaties. Fontys waardeert vooral de veiligheid, servicegerichtheid en schaalbaarheid van de Lay3rs configuratie. Deze eigenschappen zijn essentieel voor een onderwijsinstelling die streeft naar een veilige en ondersteunende leeromgeving voor haar studenten.

De aanschaf van de Lay3rs printfarm door Fontys via Lay3rs 3Dprinting onderstreept de langdurige samenwerking tussen beide partijen. Lay3rs 3Dprinting, al jaren de vertrouwde leverancier van 3D-printoplossingen voor Fontys, heeft zich opnieuw bewezen als een partner die niet alleen concurrerende prijzen biedt, maar ook meedenkt met Fontys voor de lange termijn. Deze samenwerking benadrukt het belang van lokale partnerschappen die gericht zijn op het vinden van de juiste oplossingen en het bieden van uitstekende service en support.

De Lay3rs printfarm configuratie is een toonbeeld van innovatie en samenwerking, en is te bewonderen op de Brainport Industries Campus te Eindhoven. Dit initiatief weerspiegelt de toewijding van Fontys Hogescholen aan het voorbereiden van hun studenten op de toekomstige uitdagingen en mogelijkheden in de wereld van engineering. Door studenten toegang te geven tot state-of-the-art technologieën zoals de Lay3rs printfarm, zet Fontys een belangrijke stap richting het opleiden van de ingenieurs van morgen.

Meer weten?

De Ultimaker S5

De Ultimaker S5 is gebouwd om continu te printen en de uptime te maximaliseren. Zijn geweldige technische specificaties leveren prestaties waarop u kunt vertrouwen. De Ultimaker S5 helpt bij uw succes en is onderdeel van de complete Ultimaker 3D-printoplossing: een oplossing waar honderdduizenden professionals wereldwijd op vertrouwen.

Lees meer
Ultimaker
Educatie

Voor meer informatie over deze baanbrekende samenwerking en de mogelijkheden die het biedt aan huidige en toekomstige studenten van Fontys, nodigen we geïnteresseerden uit om contact op te nemen via onze website. Dit is niet alleen een kans om meer te leren over de impact van 3D-printen op engineeringonderwijs, maar ook om deel uit te maken van een gemeenschap die aan de voorhoede staat van technologische vooruitgang in het onderwijs.

Lay3rs 3D Print farm setup