Lay3rs 3Dprinting levert de hoogste kwaliteit filament wat zorgvuldig geselecteerd en getest is op de meest populaire desktop 3Dprinters zoals Ultimaker, Builder en Craftunique. In totaal hebben wij meer dan 150 producten beschikbaar binnen ons huismerk. Met meer dan 13 verschillende materialen zodat u Lay3rs filament kunt gebruiken in al uw toepassingen. Wij hebben alle soorten op voorraad en kunnen direct leveren, in onze showrooms in Eindhoven en Apeldoorn en via de Lay3rs 3Dprinting Webshop kunt u het beste filament kopen. Een overzicht van onze producten:

 

Wij zijn leverancier van deze filamenten:

STANDAARD MATERIALEN

De standaard materialen waar u voor de meeste toepassingen mee uit de voeten kunt. De meeste desktop 3Dprinters ondersteunen deze materialen.

PLA

PLA, of meer specifiek Poly Lactic Acid, is een thermoplast die is geëxtrudeerd uit het zetmeel van planten, zoals maïs, cassave, suikerriet, graan of suikerbiet. Omdat PLA is afgeleid uit biologische bronnen is deze biologisch afbreekbaar.  PLA heeft derhalve een veel kleinere milieubelasting dan thermoplasten uit fossiele brandstoffen. PLA  is een sterk, gebruiksvriendelijk premium PLA filament, ideaal voor 3Dprinten. Het filament is enigszins gemodificeerd, waardoor het de typische kenmerken van PLA behoudt, maar zelfs nog sterker en minder breekbaar is.

Download hier de Technical Data Sheets:

ABS

ABS, of meer specifiek Acrylonitril butadiene styrene, is een thermoplast, zoals zijn naam impliceert, geproduceerd wordt uit de polymerisatie van acrylonitril , butadiene en styreen. ABS wordt gemaakt uit fossiele brandstoffen, wat betekent dat het niet biologisch afbreekbaar is en heeft een grotere milieubelasting dan PLA bijvoorbeeld.  ABS is een extra sterk slagvast filament, ideaal voor het 3Dprinten van solide objecten. Vanwege zijn chemische structuur is het zeer goed bestand tegen hoge temperaturen en te gebruiken in toepassingen tot wel 80° Celsius.

Download hier de Technical Data Sheets:

PET-G / PET

PET-G heeft een hoge impact bestendigheid en is daardoor goed te gebruiken in slijtrage gevoelige toepassingen. Het materiaal is in verschillende kleuren te verkrijgen incl. transparante kleuren met een lichtdoorlaatbaarheid van 90%.

Download hier de Technical Data Sheets:

Lay3rs PLA filament rollen
Een compleet overzicht van ons filament assortiment

ENGINEERING MATERIALEN

Materialen met materiaal eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke materialen.

TPU

Flexibel materiaal voor alle beweegbare onderdelen in uw 3Dprint. Te gebruiken in definitieve producten en voor het maken van functionele prototypes. TPU kan tot wel 580% van zijn orginele lengte worden opgerekt.

NYLON

Nylon (bekend onder de afkorting PA) is een materiaal dat je gebruikt bij slijtage gevoelige toepassingen. De hoge impact sterkte zorgt er voor dat er nauwelijks slijtage plaats vindt, daarnaast heeft nylon een nette oppervlakte afwerking.

PP

PP is een licht materiaal dat gebruikt kan worden voor alle soorten modellen. Het heeft een zeer hoge lichtdoorlaatbaarheid waardoor het meest transparante materiaal is in ons assortiment. Het materiaal is zeer bestendig tegen chemische stoffen en kan gebruikt worden voor voedsel. Het is zelfs magnetron en vaatwasser bestendig. PP laat zich relatief eenvoudig 3Dprinten.

PVA

PVA is snel oplosbaar in water, hecht goed op kunststoffen en print gemakkelijk. Daarom is het een uitstekend ondersteunend materiaal voor dual-extruder 3Dprinten.

 

ONTWERP MATERIALEN

HIPS

Een zeer licht en duurzaam materiaal met een perfecte finish voor gedetailleerde producten. HIPS is perfect voor het printen van grote maquettes. Een echte architect kan niet zonder. Het materiaal is zeer maatvast, trekt niet krom en is makkelijk te verlijmen.
Daarnaast is het tevens te gebruiken als support materiaal voor ABS. HIPS hecht goed aan ABS waardoor het een glad oppervlakte creëert. Zodra de print klaar is kunt u het support materiaal oplossen in D’limonene, een product gemaakt uit sinaasappelolie.

METALFILL

Metalfill filament is filament gevuld met metaal, beschikbaar met Brons, Koper en Messing. Het filament is tot wel 35% gevuld met metaal en voelt daardoor precies zo aan. Het is ruim 2,2 keer zo zwaar als normaal PLA. Het materiaal is goed te polijsten voor een perfecte finish.

WOODFILL

Woodfill is filament gevuld met houtvezels. Filament dat voelt en ruikt als hout. Woodfill filament print net zo makkelijk als gewoon PLA. Wij hebben 5 verschillende kleuren beschikbaar.

CARBON

Carbon filament is PET-G verstevigd met 20% carbon vezel. Hierdoor is het tot twee keer zo stijf als normaal PET-G filament. Daarnaast is het bestand tot omgevingstemperaturen tot wel 80° Celsius en dus praktisch overal toepasbaar. Het oppervlakte van het filament geeft een matte finish wat uw product te goede komt. Wij zien dit materiaal veel terug komen in drones, automotive en radiografische bestuurbare toepassingen.

Tot wel 26 verschillende kleuren Lay3rs PLA filament

Spaar het mileu, retourneer uw lege rollen

Bij  Lay3rs doen we nog een stap extra om het milieu te ontlasten. Lay3rs filament spoelen kunt u bij ons inleveren en krijgt u bij aankoop van een nieuwe rol filament voor iedere ingeleverde spoel 0,25 ct retour(maximaal 4 spoelen retour per aangekochte rol filament).  Deze spoelen recyclen wij en hergebruiken we deze in onze productie van nieuwe rollen filament. Onze visie bij Lay3rs is dat we er alles aan willen doen om het milieu te ontlasten en geloven in het feit dat 3Dprinting kan zorgen voor minder afval in de wereld.