Bambu Lab X1C

Nog nooit van de Bambu Lab X1C 3dprinter gehoord? Lay3rs 3Dprinting B.V. is de officiële Benelux reseller van dit fantastisch merk bordevol vernieuwende innovatie. Kom snel in onze showroom kijken naar deze ongelooflijk snelle en veelzijdige desktop 3dprinter, of bestel deze zeer betaalbare 3dprinter gewoon in onze webshop: www.lay3rs-retail.nl

Formlabs Fuse 1

Met trots kondigen we aan dat Lay3rs 3Dprinting B.V. uw Benelux Formlabs Fuse1 reseller is. Benieuwd hoe deze fantastische SLS 3dprinter uw productontwikkeling of de productie van eindproducten kan ondersteunen? Neem dan nu contact met ons op via www.lay3rs.nl

Ultimaker S7

Vandaag is de nieuwe Ultimaker S7 aangekomen in onze showroom. Lay3rs 3Dprinting B.V. tilt betrouwbaar 3D-printen naar een hoger niveau! Benieuwd wat er nieuw is? Neem nu contact met ons op via www.lay3rs.nl en we leggen uit waarom Ultimaker opnieuw de beste in zijn klasse is.

Lay3rs verwelkomt Reflow Filament: Samen werken aan een duurzame toekomst voor 3D-printen

 

Bij Lay3rs zijn we altijd op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen om ons assortiment te verrijken en onze klanten de beste producten en diensten te bieden. We zijn dan ook verheugd om aan te kondigen dat we gaan samenwerken met Reflow Filament, een bedrijf dat zich inzet voor het creëren van een duurzaam ecosysteem rondom 3D-printen. In dit artikel bespreken we de visie van Reflow Filament en hoe onze samenwerking zal bijdragen aan een betere toekomst voor 3D-printen en het milieu.

Reflow Filament: Een bedrijf met een missie

Reflow Filament is opgericht met een duidelijk doel: het creëren van een duurzaam ecosysteem rondom 3D-printen.Het bedrijf is ervan overtuigd dat 3D-printen een belangrijke rol kan spelen in het oplossen van sociale en milieuproblemen. Hun visie is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: circulaire economie, sociale impact en technologische innovatie.

1.1 Circulaire economie

Reflow Filament streeft ernaar om afval om te zetten in waardevolle grondstoffen voor 3D-printen. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen zoals PET-flessen en andere plastic afvalstromen, produceert Reflow Filament duurzaam filament dat kan worden gebruikt voor 3D-printers. Dit zorgt ervoor dat er minder afval op stortplaatsen en in de oceanen terechtkomt en helpt bij het verminderen van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van nieuw plastic.

1.2 Sociale impact

Het bedrijf gelooft in het creëren van werkgelegenheid en het stimuleren van lokale economieën door hun productieprocessen te decentraliseren. Reflow Filament werkt samen met lokale partners in ontwikkelingslanden om hun producten lokaal te produceren. Dit zorgt voor werkgelegenheid en helpt bij het opbouwen van vaardigheden en kennis op het gebied van 3D-printen. Bovendien streeft het bedrijf ernaar om de voordelen van 3D-printen toegankelijk te maken voor iedereen, door betaalbare en hoogwaardige filamenten te produceren.

1.3 Technologische innovatie

Reflow Filament is voortdurend op zoek naar nieuwe en efficiënte methoden om afval om te zetten in bruikbare grondstoffen. Het bedrijf investeert in onderzoek en ontwikkeling om het productieproces van hun filamenten te verbeteren en de milieu-impact ervan te minimaliseren. Daarnaast werken ze aan het ontwikkelen van nieuwe materialen en toepassingen voor 3D-printen, om zo de mogelijkheden van deze technologie verder uit te breiden.

Lay3rs en Reflow Filament: Een vruchtbare samenwerking

Bij Lay3rs zijn we altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te minimaliseren en onze klanten milieuvriendelijke producten aan te bieden. Door samen te werken met Reflow Filament, zullen we in staat zijn om een breed scala aan duurzame filamenten aan te bieden die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Deze samenwerking stelt ons in staat om ons assortiment uit te breiden met producten die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook een positieve impact hebben op onze planeet.

2.1 Duurzame producten voor onze klanten

Als onderdeel van onze samenwerking met Reflow Filament, zullen we hun duurzame filamenten in ons assortiment opnemen. Hierdoor kunnen onze klanten profiteren van een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele filamenten.Door het gebruik van gerecyclede materialen kunnen onze klanten hun CO2-voetafdruk verkleinen en bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval dat op stortplaatsen en in de oceanen terechtkomt.

2.2 Kennisdeling en technische ondersteuning

Onze samenwerking met Reflow Filament gaat verder dan alleen het aanbieden van hun producten.We zullen ook samenwerken op het gebied van kennisdeling en technische ondersteuning. Dit betekent dat we onze klanten beter kunnen informeren over de voordelen van duurzame 3D-printing en hen kunnen helpen bij het kiezen van de juiste materialen en technieken voor hun projecten. Bovendien kunnen we door samen te werken met Reflow Filament inspelen op de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaam 3D-printen.

Conclusie: Samen bouwen aan een duurzame toekomst

De samenwerking tussen Lay3rs en Reflow Filament markeert een belangrijke stap in onze inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. Door het aanbieden van Reflow’s duurzame filamenten en het delen van kennis over duurzaam 3D-printen, kunnen we onze klanten helpen om bewustere keuzes te maken en hun impact op het milieu te verminderen. We kijken ernaar uit om samen met Reflow Filament te werken aan een duurzame toekomst voor 3D-printen. We nodigen u uit om ons assortiment duurzame filamenten te ontdekken en deel te nemen aan onze gezamenlijke missie om de wereld van 3D-printen te transformeren.

Samen kunnen we bijdragen aan een groenere, schonere en meer verantwoorde toekomst voor onze planeet en de mensen die erop leven.

Lay3r Reflow filament
reflow lay3rs filament

Lay3rs is nu een partner van Makerspace

04-05-2022

We zijn verheugd om onze nieuwe partner Lay3rs 3Dprinting B.V. aan u voor te stellen! Dankzij hun steun groeien onze 3D-printfaciliteiten en hebben we nu 2 Ultimakers beschikbaar om mee te printen. Kunt u een betere aanvulling op onze vloot noemen?

Als je er ook een wilt, ga dan naar hun website en ontdek hun selectie van 3D-printers en de grote verscheidenheid aan filamenten die ze op voorraad hebben!

Lay3rs is een vriend van PIE

21-04-2022

Met onze jarenlange ervaring op gebied van 3dprinters, 3dscanners en lasersnijders leveren we graag een bijdrage aan techniek in het onderwijs. Ons bedrijf is sinds 2014 gevestigd in Brainport Eindhoven, waar het bruist van de maak- en techniek-industrie. Naast leverancier van apparatuur zijn we ook erkent leerbedrijf voor MBO en HBO opleidingen, we delen graag onze kennis met alle onderwijsinstellingen en natuurlijk de studenten. Als Vriend van PIE zullen wij die nu nog beter kunnen bereiken!

Ultimaker Cura

21-04-2022

Ontdek de nieuwe Ultimaker Cura slicing engine op de Ultimaker Showcase op 21 april

 

Fuse 1

15-04-2022

Zoals Formlabs eerder bereikte met stereolithografie, heeft de fabrikant de hele SLS-technologie echt heroverwogen om het een eenvoudig proces te maken, van het snijden van het model op PreForm tot het afdrukken op de Fuse 1 en de nabewerking van onderdelen in de Fuse Sift.

 
Community Verified icon
 

Brainport Industries Campus

10-04-2022

Vandaag is het een bijzondere dag! Als onderdeel van het #mm3d project hebben we onze modulaire AMPC Solutions bv printfarm solution met Ultimaker S5 3dprinters op de Brainport Industries Campus geïnstalleerd. Als een van onze volgende stappen zullen we het binnenkort 24×7 operationeel maken met onze nieuwe robotica- en softwareoplossing! Nieuwsgierig? Neem nu contact met ons op via www.ampc-solutions.com

Festo

02-03-2022

Nu kan Festo naast de fantastische Ultimaker S5 ook printen met hoge resolutie en technische materialen op hun gloednieuwe Formlabs Form 3+ configuratie! Ook benieuwd hoe je een waardebon van 500 euro verdient op Formlabs producten?

Formlabs Form 3B+

07-02-2022

Een geavanceerde 3D-printer nodig die is ontworpen voor professionals in de gezondheidszorg? Kies de Form 3B+, onze desktop 3D-printer waarmee u snel patiëntspecifieke onderdelen kunt printen op het zorgpunt en innovatieve R&D en commerciële productie in eigen huis kunt brengen.

 

 

TU/e

15-01-2022

We zijn zo blij als onze klanten ook blij zijn! Vandaag hebben we de Ultimaker S5 3dprinters geüpgraded naar de volledig uitgeruste S5 Pro-bundel bij TU/e ​​innovation Space en Ultimaker Digital Factory geconfigureerd om volledige controle te krijgen over printjobs en printerstatus.
 
 

Royal Academy of Art

03-01-2022

Royal Academy of Art, The Hague | Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) heeft nu hun eerste Ultimaker S5 pro-bundel geïnstalleerd! Gefeliciteerd met een nieuw niveau van 3dprinting-service voor alle studenten!

Fontys Engineering investeert in AMPC 3d-printfarm oplossing

In september 2020 heeft Fontys Hogescholen de eerste AMPC printfarm oplossing aangeschaft voor hun opleidingen van engineering, te weten WTB en Mechatronica. De printfarm oplossing gaat naast deze opleidingen ook gebruikt worden door de studenten van de 3d printminor, die de Fontys vanaf februari 2021 van start gaat op de BIC, de nieuwe locatie voor deze opleiding aan de rand van Eindhoven Brainport. Als opdracht in deze minors zullen o.a. de Ultimaker 3dprinters gebruikt worden om grippers te maken voor de diverse robots.

Fontys heeft heel bewust voor deze Ultimaker configuratie gekozen en daarmee met de Ultimaker S3 en S5 de laatste betrouwbare techniek in huis gehaald. Met de nieuwste software van Cura Digital Factory is het managen van de AMPC printfarm veel eenvoudiger en schaalbaar geworden. Daarnaast is er nu veel meer keuze aan ondersteunde engineering materialen, wat de toepassingen binnen WTB en Mechatronica zeer breed inzetbaar maken.

Verder was Fontys zeer gecharmeerd van de AMPC oplossing waarbij veiligheid, service vriendelijkheid en schaalbaarheid duidelijke eigenschappen zijn om te investeren in deze configuratie.

Fontys heeft de AMPC printfarm via Lay3rs 3Dprinting aangeschaft. Lay3rs 3dprinting is al jaren voor Fontys de toeleverancier van 3dprinting oplossingen en voor de Benelux reseller van AMPC. Fontys is ook altijd op zoek naar de beste partner, die niet alleen de juiste prijs geeft, maar ook als lokale partner voor de lange termijn mee denkt in het vinden van de juiste oplossingen en de beste ondersteuning kan geven bij service en supportvraagstukken.

De AMPC Configuratie is te bewonderen op het Brainport Industry Campus te Eindhoven. Voor informatie kunt u contact opnemen via onderstaande adressen:

info@lay3rs.nl

info@ampc-solutions.com

AMPC

Incooling form 3

Incooling

Gefeliciteerd Incooling Met jullie nieuwe Formlabs Form 3 printer! De beste tafel SLA 3D printer in de wereld. Nu kunnen jullie je eigen prototypen en test samples printen binnen een super kort tijdsbestek met de hoogst mogelijke details en nauwkeurigheid!

Form 3

Hulp bij Corona

Lay3rs is de samenwerking met het traumateam van het Elisabeth Twee steden ziekenhuis (ETZ) in Tilburg aangegaan. Zo zijn we gaan kijken hoe we noodzakelijke hulpmiddelen kunnen printen, voor onderanderen de bloedanalyse apparatuur in het ziekenhuis. Want vanwege het corona virus zijn deze slecht tot niet te verkrijgen. De eerste dingen die nu op een Formlabs printer geprint zullen worden zijn de pipetjes die vervolgens later in het ziekenhuis getest zullen worden.
 
Ook geïnteresseerd in een Formlabs printer?
 

Sierra Leone

Het 3D lab in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone is uitgebreid met een nieuwe Ultimaker S5. Deze grote printer geeft namelijk de mogelijkheid om een onderbeen prothese te printen. Door gebruik te maken van deze technologie hebben we de mogelijkheid om betaalbare protheses the maken op duurzame wijzen. Dankzij het batterij back-up systeem dat ontwikkeld is door Lay3rs en SPARK Makers Zone kunnen ze nu 24 uur per dag printen zonder dat de stroom uitvalt. Het 3D printen van objecten is nu binnen hand bereik! Vorige week heeft de eerste deelnemer zijn 3D geprinte onderbeen prothese mogen ontvangen. Na tien jaar zonder te hebben moeten leven kon hij nu weer zijn eerste stappen zetten! De aankomende weken zullen Merel Van der Stelt and Lars Brouwers het onderzoek voortzetten naar hoe hoe ze de protheses kunnen verbeteren en daarmee ook de levens kwaliteit kunnen verbeteren!

Klik hieronder voor meer info!

3D Sierra Leone

RapidPro

We hebben een succesvolle beurs gehad samen met onze partners van 3YOURMIND op de RapidPro beurs. Hier presenteerden we zowel Lay3rs als AMPC solutions. Kortom het was weer geslaagd!

Benieuwd naar AMPC solutions? Klik op de knop hieronder!

AMPC

Laatste dag!

Het was vandaag alweer de laatste dag van onze Human Technology student Yvonne, van het Koning Willem I College. Hoewel we haar enorm gaan missen waren we wel blij met de thuis gemaakte cake! We wensen Yvonne heel veel succes in haar verdere carrière en ze mag gerust nog een keer langs komen met zo een lekker stuk cake. 😉

Modix60 V3

Onze Summa College studenten zijn momenteel bezig met het bouwen van de nieuwe Modix60 V3 3D printer voor een een erg interessante klant! Met een van de grote Modix printers print u grootschalige files met gemak uit op volledige Groten. Benieuwd naar de specificaties of wat voor opties de modix u kan brengen? Kom dan langs in onze winkel of kijk eens in onze webshop.

Modix

InMotion

Lay3rs is een trotse sponsor voor het chassis van InMotion. Zo sponsoren we met onze Ultimaker en Builder 3D Printer. Om eens te kijken waar ze de laatste tijd mee bezig zijn geweest, bezochten we ze op het InMotion Partner evenement. Met het chassis dat je in de foto’s ziet gaan zij het 24h Le Mans winnen!

Ook geïnteresseerd in een Ultimaker of een Builder? Klik op de onderstaande link!

Ultimaker Builder

 

TU/e Innovation Space

TU/e innovation space gaat aan de slag met hun nieuwe Ultimaker S5 PRO bundle. Nu kunnen de studenten en het personeel genieten van het genot van 3D printen met veel verschillende materialen. Maar zonder het process van het laden en ontladen van de filament rollen.

TU Eindhoven
Team Rembrandts is een collectief bestaande uit studenten van het Fontys, Summa, TU/e en het Zwijsencollege. Oftewel, Team Rembrandts bestaat uit HBO, WO, MBO en Middelbare school studenten. Deze studenten werken samen met een getalenteerde groep mentoren en laatstejaars studenten met ervaring in de praktijk.
Elk jaar komt FRC (First Robotics Competition) met een nieuwe uitdaging waarvoor verschillende teams 6 weken de tijd hebben om een robot te ontwerpen, bouwen en programmeren. In deze 6 weken stoppen de leden van Team Rembrandts talloze uren in het programma om zich goed te kunnen voorbereiden voor de aankomende competities.
Zoals al eerder gezien bij de BlueJay drone van het TU/e kan 3D-Printen een belangrijk aandeel hebben in de bouw van robots. Daarom heeft Lay3rs besloten om Team Rembrandts te sponsoren met een Ultimaker 2.
De competitie is 27 april van start gegaan en duurt tot 30 april, mocht je geïnteresseerd zijn dan is de competitie te volgen op: www.firstchampionship.org
 
Het team van Lay3rs staat achter Team Rembrandts gedurende deze dagen, en hopen dat ze een goed resultaat kunnen boeken.
 
Zo ziet u maar dat 3Dprinten werkelijk in elke markt van toepassing kan zijn. Denk bij de horeca bijvoorbeeld aan geprint bestek met daarin uw naam gegraveerd. Of eenvoudige dingen als menukaarthouders, zout en peper vaatjes en ga zo maar door.
 
Zoals gezegd, 3Dprinten kan in elke markt worden toegepast. Bent u een ondernemer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!

Tijn Gielen

Onze IPO stagiair Tijn Gielen presenteert in de laatste dagen van zijn stage bij en AMPC Solutions bv zijn eindopdracht. Wij wensen Tijn veel succes met zijn verdere opleiding binnen het Summa College. Wij zijn SBB erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen, zoals Industrieel Product Ontwerpen en Mechatronica.

Ultimaker Reseller

Lay3rs is vanaf nu officieel Ultimaker value added reseller!
Bekijk hier het Ultimaker aanbod.

Klik hier!

Sky Radio

Het kerstseizoen is officieel begonnen bij Sky Radio! Niemand minder dan superster Robbie Williams opende maandag 25 november The Christmas Station onder toeziend oog van de kerstman. En Lay3rs mocht daar iets voor doen 🙂 Vorig jaar hebben we in de kerstmaand het afscheid cadeau gemaakt van John de Mol aan Edwin Evers, een maquette van de studio van 538. Dit jaar werden we gevraagd om de commercial radio van Skyradio “The Christmas Station” vergroot na te maken. Een keer wat anders voor ons, maar een leuke uitdaging die we graag aangingen. De radio is ongeveer 2,5 keer groter geworden. En er is een grote “PLAY” button toegevoegd aan de bovenzijde. We hebben voor deze opdracht 3D print technieken gebruikt in combinatie met vakmanschap van een meubelmaker. De Radio is dus echt van hout en heeft 3D geprinte onderdelen. Hier een paar foto’s 🙂

De Amerikaanse startup Carbon3D heeft hun eerste commerciële 3D-printer op de markt gebracht: De M1 CLIP 3D-printer. Vorig jaar kwam de startup groots in het nieuws vanwege hun nieuwe 3D-print-techniek waarbij objecten worden geprint uit vloeistof. Carbon haalde vorig jaar een bedrag op van honderd miljoen dollar van Google Ventures. Het bedrijf werkte inmiddels al intensief samen met Ford, Johnson & Johnson en Kodak.

Volgens Carbon is de 3D-printer een oplossing voor meerdere 3D-printproblemen. Carbon zegt in het uitgegeven persbericht dat de kwaliteit van de producten die 3D-geprint worden met de M1 3D-printer bijzonder hoog is terwijl de snelheid van het printen honderd keer sneller is dan bij de huidige 3D-printers. De Carbon M1 3D-printer heeft een bouwvolume van 144mm x 81mm x 330mm en kan via internet voortdurend bijgestuurd worden om prints te verbeteren en te optimaliseren.

Carbon kiest ervoor om de 3D printer niet te verkopen maar op abonnementsbasis aan te bieden. Je betaalt jaarlijks een bedrag voor service en updates voor de 3D-printer. Voor dit vaste jaarlijks bedrag wordt zowel de printer geleverd als de service en support, maar niet het materiaal. De zeven nieuwe gepatenteerde 3D-printmaterialen zorgen ervoor dat de objecten die uit de M1 3D-printer komen kunnen concurreren met spuitgegoten onderdelen.

Op 29 maart heeft Lay3rs deelgenomen aan de ROC West-Brabant Onderwijsdag 2016 in het Prinsentuin College in Breda. Workshops, presentaties, onderlinge kennisdelingsbijeenkomsten en lezingen kwamen aan bod op deze dag. Lay3rs specialiseert zich in het onderwijs, en zag deze dag als een kans om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het 3D-Printen op het onderwijs. Met een arsenaal bestaande uit een CraftBot, een Ultimaker en verschillende eerder uitgeprinte projecten stonden we klaar om de bezoekers voor te schotelen met informatie over het 3D-Printen.
Lay3rs heeft nog een bijdrage geleverd aan deze dag. Tussen verschillende scholieren uit de regio werd een battle gehouden met de Q-Edison Robot. Voor deze robots hebben de scholieren een ‘’skin’’ gemaakt die bij Lay3rs zijn uitgeprint. Nadat de skins op de robots waren geplaatst, kon de battle van start gaan. Onderstaande video geeft een goede impressie van de battle

29 maart 2016 – Onderwijsdag ROC

Op 29 maart heeft Lay3rs deelgenomen aan de ROC West-Brabant Onderwijsdag 2016 in het Prinsentuin College in Breda. Workshops, presentaties, onderlinge kennisdelingsbijeenkomsten en lezingen kwamen aan bod op deze dag. Lay3rs specialiseert zich in het onderwijs, en zag deze dag als een kans om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het 3DPrinten op het onderwijs. Met een arsenaal bestaande uit een CraftBot, een Ultimaker en verschillende eerder uitgeprinte projecten stonden we klaar om de bezoekers voor te schotelen met informatie over het 3DPrinten.
Lay3rs heeft nog een bijdrage geleverd aan deze dag. Tussen verschillende scholieren uit de regio werd een battle gehouden met de Q-Edison Robot. Voor deze robots hebben de scholieren een ‘’skin’’ gemaakt die bij Lay3rs zijn uitgeprint. Nadat de skins op de robots waren geplaatst, kon de battle van start gaan. Voor een impressie de battle kun je terecht op:  https://www.youtube.com/watch?v=9BCoTMQ9GkQ

18 maart 2016 – Samenwerking Lay3rs en Hanos in horeca

Op 18 maart heeft Lay3rs bij de Hanos in Eindhoven een demonstratieprinter (Ultimaker 2) ter beschikking gesteld. Het doel van deze demonstratie was om de horeca kennis te laten maken met de mogelijkheden van het 3Dprinten. Denk hierbij aan gepersonaliseerde producten en relatiegeschenken.
Zo ziet u maar dat 3DPrinten werkelijk in elke markt van toepassing kan zijn. Denk bij de horeca bijvoorbeeld aan geprint bestek met daarin uw naam gegraveerd. Of eenvoudige dingen als menukaarthouders, zout en peper vaatjes en ga zo maar door.
Zoals gezegd, 3DPrinten kan in elke markt worden toegepast. Bent u een ondernemer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!

20 april – Lay3rs supporting Fontys team Rembrandts in hectic times moving forward!

Team Rembrandts is een collectief bestaande uit studenten van het Fontys, Summa, TU/e en het Zwijsencollege. Oftewel, Team Rembrandts bestaat uit HBO, WO, MBO en Middelbare school studenten. Deze studenten werken samen met een getalenteerde groep mentoren en laatstejaars studenten met ervaring in de praktijk.
Elk jaar komt FRC (First Robotics Competition) met een nieuwe uitdaging waarvoor verschillende teams 6 weken de tijd hebben om een robot te ontwerpen, bouwen en programmeren. In deze 6 weken stoppen de leden van Team Rembrandts talloze uren in het programma om zich goed te kunnen voorbereiden voor de aankomende competities.
Zoals al eerder gezien bij de BlueJay drone van het TU/e kan 3DPrinten een belangrijk aandeel hebben in de bouw van robots. Daarom heeft Lay3rs besloten om Team Rembrandts te sponsoren met een Ultimaker 2.
De competitie is 27 april van start gegaan en duurt tot 30 april, mocht je geïnteresseerd zijn dan is de competitie te volgen op: http://www.firstchampionship.org/
Het team van Lay3rs staat achter Team Rembrandts gedurende deze dagen, en hopen dat ze een goed resultaat kunnen boeken.

Carbon3D lanceert de M1 CLIP 3D-printer

De Amerikaanse startup Carbon3D heeft hun eerste commerciële 3D-printer op de markt gebracht: De M1 CLIP 3D-printer. Vorig jaar kwam de startup groots in het nieuws vanwege hun nieuwe 3D-print-techniek waarbij objecten worden geprint uit vloeistof. Carbon haalde vorig jaar een bedrag op van honderd miljoen dollar van Google Ventures. Het bedrijf werkte inmiddels al intensief samen met Ford, Johnson & Johnson en Kodak.

Volgens Carbon is de 3D-printer een oplossing voor meerdere 3D-printproblemen. Carbon zegt in het uitgegeven persbericht dat de kwaliteit van de producten die 3D-geprint worden met de M1 3D-printer bijzonder hoog is terwijl de snelheid van het printen honderd keer sneller is dan bij de huidige 3D-printers. De Carbon M1 3D-printer heeft een bouwvolume van 144mm x 81mm x 330mm en kan via internet voortdurend bijgestuurd worden om prints te verbeteren en te optimaliseren.

Carbon kiest ervoor om de 3D printer niet te verkopen maar op abonnementsbasis aan te bieden. Je betaalt jaarlijks een bedrag voor service en updates voor de 3D-printer. Voor dit vaste jaarlijks bedrag wordt zowel de printer geleverd als de service en support, maar niet het materiaal. De zeven nieuwe gepatenteerde 3D-printmaterialen zorgen ervoor dat de objecten die uit de M1 3D-printer komen kunnen concurreren met spuitgegoten onderdelen.

26 maart 2016 – Basisschool De Hasselbraam bouwt Ultimaker van 3dkanjers.

Helemaal zelf gebouwd !!! ‪
Op 7 Januari is Basisschool De Hasselbraam begonnen met het bouwen van hun eigen 3D-printer. Dit initiatief komt op naam van 3DKanjers en gebeurd in samenwerking met Lay3rs. Nadat de werking van de printers uitgelegd is aan de kinderen en de docenten, zijn ze direct begonnen met de bouw van hun printer. In totaal zijn er 16 kinderen uit groep 6,7 en 8 bezig geweest met dit project.
Na vele uren werk is het dan zover, de printer is af! Met een trotse blik poseren de kinderen rondom hun zojuist afgemaakte 3D-Printer. Basisschool De Hasselbraam heeft het volgende te zeggen over het project:
‘’ Op onze school wordt al langer gewerkt aan een rijke leeromgeving waarin kinderen worden uitgedaagd aan de slag te gaan met nieuwe en bestaande (ICT-)middelen. Ze kunnen er ook terecht voor het maken van een verdiepingsslag binnen het huidige techniekonderwijs.’’
Bent u geïnteresseerd in een soortgelijk project, en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan een kijkje op: https://lay3rs.nl/wp-content/uploads/2014/11/3D-printen-in-het-onderwijs.pdf

4 maart 2016 – Lay3rs officieel Formlabs reseller.

Bestel de nieuwe Form 2 nu en heeft u de meest professionele SLA 3dprinter nog deze maand in huis !
Na de Craftbot, Ultimakers, Builders, Da Vinci’s en meer zijn we trots om te melden dat we nu ook officieel Formlabs reseller zijn. We hebben onmiddellijk de nieuwe Form 2 in ons assortiment opgenomen. Met het binnenhalen van deze printer bieden we de meest professionele SLA 3D-Printer aan.
De Form 2 brengt vele voordelen met zich mee. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe slide peel mechanisme dat samen met de verwarmde resin tank zorgt voor een grote variatie aan mogelijke prints. Van grote prototypes tot de kleinste details, alles is mogelijk met de Form 2.
Voor 3.995,00 haalt u een Form 2 in huis en kunt u aan de slag met de meest vooruistrevende desktop printer tot nu toe. Voor meer informatie en specificaties over de Form 2 kunt u terecht op: http://www.lay3rs-retail.nl/nl/formlabs-form-2-sla-3dprinter.html

29 Februari 2016 – lay3rs sponsoring TU/e BlueJay drone team

Blue Jay is een initiatief vanuit het TU/e dat zich bezig houd met het ontwikkelen van een drone die zich nuttig kan maken in het alledaagse leven. De drone kan gebruikt worden als een helpende hand binnen het huishouden en kan gezien worden als een slim huisdier of zelfs een vriend . Om deze ideeën vooruit te helpen heeft Lay3rs besloten om een Ultimaker 2+ te doneren aan BlueJay. De printer kan gebruikt worden voor het printen van onderdelen voor de Blue Jay. Een voorbeeld hiervan zijn de armpjes die gebruikt worden om bijvoorbeeld drankjes rond te brengen.
Op 22, 23 en 24 April werd het Dream & Dare festival gehouden, ten ere van het 60-jarig bestaan van TU/e. Natuurlijk was hier de mogelijkheid om even een koud biertje te drinken in het café. Dit café, het Drone Café, maakte echter geen gebruik van personeel. Het was namelijk de BlueJay die de bestellingen opnam en al vliegend de hapjes en drankjes naar de juiste tafel bracht, volledig uit zichzelf.
Wij van Lay3rs verwachten dat dit slechts een voorproefje is van wat de BlueJay in de toekomst gaat brengen, en volgen enthousiast de ontwikkelingen rondom de BlueJay.
 

 

3Dprinten in het onderwijs met Newcandle

Lay3rs 3dprinting is gespecialiseerd in het onderwijs. Om een breed en compleet pakket aan te kunnen bieden binnen elke sector in het onderwijs is een samenwerking gestart met Newcandle. Newcandle levert een compleet lespakket op basis van de Builder 3dprinter. Het educatie pakket is inmiddels geleverd aan diverse scholen zoals het Bisschop Bekkers College en Peelland College in Deurne

 

 

3DKanjers vanaf 1 oktober bij Lay3rs 3dprinting

3Dkanjers is een uniek initiatief voor (basis)scholen in Nederland. Wij stimuleren talentontwikkeling door wetenschap en techniek met behulp van de 3D-printer. De leerlingen gaan niet alleen werken met de 3D-printer, ze gaan de printer ook zelf bouwen.

Onze ambitie is dat alle scholen (PO en VO) in Nederland beschikken over een 3D-printer en dat deze actief en duurzaam wordt ingezet in het lesprogramma. Het starten van een 3Dkanjers project biedt de leerlingen en de leerkrachten op scholen volop kansen met ongekende mogelijkheden.

Ben je als leerkracht, student, bouwouder of beleidsmedewerker al betrokken bij een 3Dkanjers project?

Meld je dan aan voor meer informatie !

FabLab Brainport organiseert 19-juni masterclass “3D printen in het onderwijs”

Op 19 juni 2015 organiseert FabLab Brainport in samenwerking met TecLab een masterclass 3D printen in het Onderwijs.

Het 3D printen zal een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van vele sectoren, niet alleen bij de technische sector maar ook in de sectoren van bv. Food, Dienstverlening, Fashion en Healthcare. Op 19 juni a.s. organiseren wij in samenwerking met Lay3rs en ROC West-Brabant een masterclass / workshop “3D printen in het onderwijs”, dit speciaal voor docenten die geïnteresseerd zijn in de uiteenlopende mogelijkheden van 3D printen.

Beeld van Maria met kind ‘meets technology’ in Eindhoven

EINDHOVEN – Een beeld van Maria met kind dat sinds 2011 in de Petruskerk in Eindhoven staat, heeft sinds 30 mei 2015 een digitale kopie.

Op verzoek van pastoor Goris heeft Albert Falck van het Eindhovense bedrijf Lay3rs het beeld ingescand en omgezet naar een digitaal bestand. Vanuit dat bestand kan het beeld vervolgens in diverse afmetingen in 3D worden uitgeprint met een 3D-printer die het beeldje laag voor laag opnieuw opbouwt tot een vrijwel exacte kopie van het origineel.

Sponsoring Kids factory week in Philips museum

Lay3rs levert de hele week een Ultimaker 2 met Doodle3d uit aan het museum. Hiermee kunnen de hele week kinderen kennis maken met 3dprinten en zich uitleven in de nieuwe vorm van maken. Klik op de foto voor de details.

Lay3rs levert eerste Ultimakers aan Fontys Objexlab

 

 

 

Projectgroep ROC west brabant, Summa/Teclab en Lay3rs “3dprinten in het onderwijs”

In Brabant is het project gestart waarbij ROC West Brabant, Teclab/Summa College en Lay3rs 3dprinten in het onderwijs richting gaan geven

 

Lay3rs start samenwerking met Miniyours in gepersonaliseerde scandiensten

 

RapidPro was een succes! Kijk hier voor de beurscatalogus

Klik hier!

JSI Product Development verhuist naar pand Lay3rs

Zowel JSI als Lay3rs zijn van mening dat ze elkaar zullen aanvullen en versterken. Beide partijen zien een grote potentie in samenwerken, ondanks dat JSI en Lay3rs als 2 zelfstandige bedrijven blijven opereren. Middels deze “alles onder een dak” strategie zal er in toekomstige projecten meer efficiëntie ontstaan, wat voor de klant voordeel op kan leveren.

 

Lay3rs sponsort Fontys Team Rembrandt met Prometheus kwaliteits filament

 

3dhubs meeting donderdag 20 November:

Special speakers:
1) Mrs. Els van de Ven – all about the Rapidpro beginning 3, 4 and 5 March 2015, Koningshof
2) Mr. Joachim , telling us about how Fontys’ Orthopedic Technology is using 3D-printing making a difference..

Start om 19:00uur

 

Lay3rs start samenwerking met VanderKampen Solid Modeling in industriële scandiensten

 

 

Eindhoven startup meeting woensdag 12 November:

 

3d printing workshop met Vanalleswatontwerp.nl en ZodiacFX.com

 

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialenNieuws • Formlabs Verbeter Uw 3D-PrintmogelijkhedenSamen met de nieuwe Form 4 heeft Formlabs hun resin assortiment vernieuwd om de mogelijkheden van de nieuwe Form 4-printer te verbeteren. Deze release omvat vijf nieuwe resins, elk op maat...

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: De Form 4Nieuws • Formlabs De Toekomst van Resin 3D-Printen is Gearriveerd!Na lang wachten is het moment eindelijk daar: Formlabs onthult de nieuwe Formlabs Form 4! De Form 4 is een revolutie op het gebied van precisie, snelheid en veelzijdigheid in SLA 3D...

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Malanga Hospital print Protheses met 3D printer Nieuws • Medisch • UltimakerSierra Leone projectHet 3D lab in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone markeert een keerpunt in de medische wereld dankzij de recente toevoeging van een nieuwe Ultimaker S5. Deze...

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Studententeam Blue Jay Eindhoven bouwt aan ’s werelds eerste ‘Domestic Drone’. Dit is een drone die zelfstandig binnenshuis kan rondvliegen, die met je kan interacteren en die kleine klusjes voor je kan uitvoeren doormiddel van zijn grijper. De drone is zo ontworpen...

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialenNieuws • Formlabs Verbeter Uw 3D-PrintmogelijkhedenSamen met de nieuwe Form 4 heeft Formlabs hun resin assortiment vernieuwd om de mogelijkheden van de nieuwe Form 4-printer te verbeteren. Deze release omvat vijf nieuwe resins, elk op maat...

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: De Form 4Nieuws • Formlabs De Toekomst van Resin 3D-Printen is Gearriveerd!Na lang wachten is het moment eindelijk daar: Formlabs onthult de nieuwe Formlabs Form 4! De Form 4 is een revolutie op het gebied van precisie, snelheid en veelzijdigheid in SLA 3D...

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Malanga Hospital print Protheses met 3D printer Nieuws • Medisch • UltimakerSierra Leone projectHet 3D lab in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone markeert een keerpunt in de medische wereld dankzij de recente toevoeging van een nieuwe Ultimaker S5. Deze...

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Studententeam Blue Jay Eindhoven bouwt aan ’s werelds eerste ‘Domestic Drone’. Dit is een drone die zelfstandig binnenshuis kan rondvliegen, die met je kan interacteren en die kleine klusjes voor je kan uitvoeren doormiddel van zijn grijper. De drone is zo ontworpen...

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialenNieuws • Formlabs Verbeter Uw 3D-PrintmogelijkhedenSamen met de nieuwe Form 4 heeft Formlabs hun resin assortiment vernieuwd om de mogelijkheden van de nieuwe Form 4-printer te verbeteren. Deze release omvat vijf nieuwe resins, elk op maat...

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: De Form 4Nieuws • Formlabs De Toekomst van Resin 3D-Printen is Gearriveerd!Na lang wachten is het moment eindelijk daar: Formlabs onthult de nieuwe Formlabs Form 4! De Form 4 is een revolutie op het gebied van precisie, snelheid en veelzijdigheid in SLA 3D...

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Malanga Hospital print Protheses met 3D printer Nieuws • Medisch • UltimakerSierra Leone projectHet 3D lab in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone markeert een keerpunt in de medische wereld dankzij de recente toevoeging van een nieuwe Ultimaker S5. Deze...

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Studententeam Blue Jay Eindhoven bouwt aan ’s werelds eerste ‘Domestic Drone’. Dit is een drone die zelfstandig binnenshuis kan rondvliegen, die met je kan interacteren en die kleine klusjes voor je kan uitvoeren doormiddel van zijn grijper. De drone is zo ontworpen...

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialen

Nieuwe Formlabs materialenNieuws • Formlabs Verbeter Uw 3D-PrintmogelijkhedenSamen met de nieuwe Form 4 heeft Formlabs hun resin assortiment vernieuwd om de mogelijkheden van de nieuwe Form 4-printer te verbeteren. Deze release omvat vijf nieuwe resins, elk op maat...

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: Formlabs Form 4

Nieuw: De Form 4Nieuws • Formlabs De Toekomst van Resin 3D-Printen is Gearriveerd!Na lang wachten is het moment eindelijk daar: Formlabs onthult de nieuwe Formlabs Form 4! De Form 4 is een revolutie op het gebied van precisie, snelheid en veelzijdigheid in SLA 3D...

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Protheses printen doormiddel van 3D printer

Malanga Hospital print Protheses met 3D printer Nieuws • Medisch • UltimakerSierra Leone projectHet 3D lab in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone markeert een keerpunt in de medische wereld dankzij de recente toevoeging van een nieuwe Ultimaker S5. Deze...

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Blue Jay Eindhoven ervaart 3Dprinten

Studententeam Blue Jay Eindhoven bouwt aan ’s werelds eerste ‘Domestic Drone’. Dit is een drone die zelfstandig binnenshuis kan rondvliegen, die met je kan interacteren en die kleine klusjes voor je kan uitvoeren doormiddel van zijn grijper. De drone is zo ontworpen...