BASF Ultrafuse 316L
BASF Ultrafuse 316L
Het metaal filament Ultrafuse 316L van BASF is een innovatief metaal-polymeer composiet voor Fused Filament Fabrication (FFF). Het vindt zijn technische oorsprong in de metaalspuitgiettechnologie (MIM) van de BASF Catamold® product family. Het maakt de veilige, eenvoudige en kostenefficiënte productie mogelijk van volledig metalen onderdelen voor prototypes, metalen gereedschappen en functionele metalen onderdelen in het eenvoudigste 3D-printproces. Na het daaropvolgende ontbinden en sinteren volgens industriestandaard, is het uiteindelijke 3D-geprinte onderdeel 316L roestvrij staal.
Het metaalgehalte in het hoge bereik van 90 procent en de gelijkmatige verdeling van het metaal in de bindmiddelmatrix vermindert het risico op defecten en verhoogt het slagingspercentage. Door immobilisatie van metaaldeeltjes in de bindmiddelmatrix in het filament worden de potentiële gevaren van het hanteren van fijne metaalpoeders drastisch verminderd in vergelijking met Selective Laser Melting (SLM), Direct Metal Laser Sintering (DMLS), Direct Metal Deposition (DMD) en Binder Jetting.
Ultrafuse 316L is compatibel met zowel Bowden als direct-drive extruders door het gebruik van een antislip oppervlak. Het filament heeft een hoge flexibiliteit en kan door complexe spanrollen en transportsystemen voor filamentgeleiders worden geleid.
Klik hier voor de webshopEigenschappen van Ultrafuse 316L
- Produceert onderdelen van RVS 316L
- Gebruiksgemak
- Uniforme deeltjesverdeling verbetert de mechanische eigenschappen
- OSHA-vriendelijke verwerking
- Hoge flexibiliteit maakt het mogelijk om in elke printer door complexe geleiderollen en geleiderol-filamenttransportsystemen te leiden
- Compatibel met zowel Bowden- als direct drive-extruders door het gebruik van een antislip buitenoppervlak
- Krimp tijdens het sinteren vereist aanpassing tijdens het ontwerp van het onderdeel
Lay3rs levert ook BASF Debinding en Sintering Service. Klik op de knop hieronder voor de webshop:
D&S Service Xerion Fusion FactoryBASF Ultrafuse 316L combineert meer ontwerpvrijheid met lage totale eigendomskosten. 3D-geprinte onderdelen krijgen hun uiteindelijke eigenschappen, bijvoorbeeld in termen van hardheid en sterkte, door middel van een door BASF ontwikkeld proces van ontbinding en sintering, dat naar voren is gekomen als de industriestandaard.
Als filament heeft het metaal-polymeercomposiet geen van de beroepsmatige en veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het hanteren van fijne metaalpoeders, waardoor 3D-printen van roestvrijstalen onderdelen betaalbaar, ongecompliceerd en veilig wordt.
In een 3 stappen proces van FFF printen, debinden en sinteren creëer je een volledig metalen onderdeel.
Hier onderzijn 3 videos over deze stappen: