Voor professionals en technische toepassingen

Bambu Lab X1E
BestelContact

Ontdek de Bambu Lab voor professionals: De X1E

Verbeterde en meer verbindingsopties

Stabiele Ethernet-verbinding, WPA2-Enterprise authenticatie Wi-Fi-verbinding.

Offline aan te sturen

Volledig functioneel in alleen LAN-modus

Zware luchtfiltratie

Effectief filteren van deeltjes en VOC’s gegenereerd door 3D-printen

Verminder vervorming, verbeter laaghechting

Actieve verwarming en gecontroleerde kamertemperatuur

320 °C (608 °F) nozzletemperatuur

Meer warmte voor materialen met hogere temperatuur.

Robuuste High Speed CoreXY

Super snelle en stijve structuur voor continu hoogsnelheidsprinten

Trillings- en extrusiecompensatie

Stabiele en kwalitatieve prints, zelfs bij hogere snelheden

Ultimaker Factor 4

Veilig 3D printen in onderwijsomgevingen

De Lay3rs AMcart is een innovatieve mobiele trolley die specifiek is ontworpen om het gebruik van 3D-printers in onderwijsomgevingen te vergemakkelijken. De AMcart is ontwikkeld met het oog op techniekonderwijs in het primair en secundair onderwijs, technasiumscholen, broedplaatsen en makersplekken. Met zijn veelzijdige functies en gebruiksvriendelijke ontwerp is de AMcart een waardevolle aanvulling op elk technieklokaal. De Lay3rs AMcart voor in het klaslokaal. Niet alleen handig, maar ook goed voor de luchtkwaliteit. The Lay3rs AMcart for educational settings. Not only usefull but also good for the air quality.

AI-foutdetectie

Verminder filamentverspilling en stilstand van de machine

Intelligent filamentbeheer

Ondersteunt automatisch herladen van filament en maakt multi-materiaal printen met ondersteuningsmateriaal mogelijk voor verbeterde oppervlaktekwaliteit.

Verbeterde en meer verbindingsopties

De naadloze, efficiënte upgrade die uw productieprocessen nodig hebben.

De X1E biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met uw apparaten via de nieuw toegevoegde Ethernet-poort, wat zorgt voor robuuste netwerkcommunicatie in complexe omgevingen. Ethernet-connectiviteit kan ook worden gebruikt in drukke draadloze signaalomgevingen. Daarnaast biedt de X1E WPA2-Enterprise Wi-Fi-authenticatie (EAP-PEAP/EAP-TLS/EAP-TTLS) en individuele fysieke uitschakelknoppen voor zowel Wi-Fi als Ethernet, waarmee wordt voldaan aan strenge netwerkbeveiligingseisen.

Ultimaker Factor 4
Ultimaker software

Offline werking

Volledig functioneel in alleen LAN-modus

De X1E kan onafhankelijk werken zonder verbinding met de Bambu Cloud Service, volledig functioneel binnen uw lokale netwerk. Klanten kunnen de X1E op afstand bedienen via LAN-communicatie zonder dat een internetverbinding nodig is. Neem voor aanvullende details over maatwerk contact op met uw regionale wederverkoper.

Zware luchtfiltratie

Effectief filteren van deeltjes en VOC’s gegenereerd door 3D-printen

We hebben een G3 voorfilter, een H12 HEPA-filter en een hoogwaardig actief koolstoffilter van kokosnootschaal gecombineerd om optimale luchtfiltratie te bieden. Verbeterde filtratie kan effectief overmatige geuren en deeltjes verminderen bij het printen in minder geventileerde omgevingen.

Actieve verwarming en gecontroleerde kamertemperatuur

Verminder vervorming, verbeter laaghechting

De X1E kan de kamertemperatuur actief verwarmen en reguleren. Nauwkeurig gecontroleerde kamertemperatuur (tot 60°C of 140°F) verbetert de printkwaliteit, vooral voor filamenten die gevoelig zijn voor vervorming, zoals ABS en PC.

Ultimaker Factor 4
Ultimaker software

320 °C (608 °F) nozzle temperatuur

Meer warmte voor materialen met hogere temperatuur

Een hogere nozzletemperatuur maakt het mogelijk om hogere prestatiematerialen te printen, zoals PPA-CF/GF, PPS en PPS-CF. Deze nieuwe materialen hebben een betere dimensionale stabiliteit, hittebestendigheid en mechanische prestaties.

Robuuste High Speed CoreXY

Supersnelle en stijve structuur voor continu hoogsnelheidsprinten

De superieure koolstofvezelstaven in de CoreXY-bewegingsstructuur stellen de X1E in staat een gereedschapskopversnelling van 20.000 mm/s² te bereiken door het gewicht van bewegende delen te verminderen. Deze snellere versnelling maakt het mogelijk voor de X1E om zijn maximale reissnelheid van 500 mm/s langer te behouden, wat de totale printtijd aanzienlijk verkort.

Ultimaker Factor 4

Trillings- en extrusie compensatie

Stabiele en kwalitatieve prints, zelfs bij hogere snelheden

De X1E kan actief trillingen op de XY-as en extrusieproblemen compenseren om een uitzonderlijk gladde printkwaliteit te garanderen. Alle metingen zijn volledig automatisch, waardoor handmatige aanpassingen overbodig zijn.

AI-foutdetectie

Verminder filamentverspilling en stilstand van de machine

Het AI-algoritme van de X1E kan onvolkomenheden in de eerste laag en spaghetti-fouten detecteren met behulp van Lidar en computer vision. Vervolgens pauzeert het automatisch de print om catastrofale fouten te voorkomen.

Ultimaker Factor 4

Intelligent filamentbeheer

Ondersteunt automatisch herladen van filament en maakt multi-materiaal printen mogelijk met ondersteuningsmateriaal voor verbeterde oppervlaktekwaliteit

De X1E kan parallel 4 Bambu AMS-systemen aansluiten om te printen met maximaal 16 spoelen filament, ideaal voor het printen met specifiek ondersteuningsmateriaal voor naadloze oppervlakken en het printen in meerdere kleuren. Het AMS-systeem ondersteunt ook automatisch herladen van filament om ervoor te zorgen dat u al het filament op uw spoel gebruikt voordat u overschakelt naar een nieuwe.

X1E

X1-Carbon