<

 

Lay3rs levert een hoge kwaliteit filament wat zorgvuldig geselecteerd en getest is op de meest populaire desktop 3d printers zoals Ultimaker, Builder en zelfs voor de 3dprinterpen. Wij hebben alle soorten op voorraad en kunnen direct leveren, zowel in onze winkel op de Grote Berg 60 in Eindhoven als via de webshop kunt u het beste filament kopen. Een overzicht van onze producten:

 

 

  •  PLA(Poly Lactic Acid) is een thermoplast die is geëxtrudeerd uit het zetmeel van planten, zoals maïs, cassave, suikerriet, graan of suikerbiet. Omdat PLA is afgeleid uit biologische bronnen is deze biologisch afbreekbaar.  PLA heeft derhalve een veel kleinere milieubelasting dan thermoplasten uit fossiele brandstoffen. PLA  is een sterk, gebruiksvriendelijk premium PLA filament, ideaal voor 3d printen. Het filament is enigszins gemodificeerd, waardoor het de typische kermerken van PLA behoudt, maar zelfs nog sterker en minder breekbaar is.
  • ABS(acrylonitril butadiene styrene) is een thermoplast, zoals zijn naam impliceert, geproduceerd wordt uit de polymerisatie van acrylonitril , butadiene en styreen. ABS wordt gemaakt uit fossiele brandstoffen, wat betekent dat het niet biologisch afbreekbaar is en heeft een grotere milieubelasting dan PLA bijvoorbeeld.  ABS is een extra sterk slagvast filament, ideaal voor het 3d printen van solide objecten.

 

 

  • PVA filament is snel oplosbaar in water, hecht goed op kunststoffen en print gemakkelijk. Daarom is het een uitstekend ondersteunend materiaal voor dual-extruder 3d printen.
  • TPC FLEX 45 is een zeer flexibel filament voor 3d printing ter vervanging van rubber. De combinatie van flexibiliteit, mechanische sterkte, duurzaamheid en een goede bestendigheid tegen chemicaliën en hoge temperaturen,  maakt het een uniek filament.
  • TPC FLEX 65 is een semi flexibel filament voor 3d printing. Het is gemakkelijk te knopen als filament en buigzaam in niet al te robuuste 3d vormen. De mechanische sterkte, duurzaamheid en goede bestendigheid tegen chemicaliën en hoge temperaturen maakt het een uniek filament.

 

 

Bij  Lay3rs doen we nog een stap extra om het milieu te ontlasten. Lay3rs filament spoelen kunt u bij ons inleveren en krijgt u bij aankoop van een nieuwe rol filament voor iedere ingeleverde spoel 0,25 ct retour(maximaal 4 spoelen retour per aangekochte rol filament).  Deze spoelen recyclen wij en hergebruiken we deze in onze productie van nieuwe rollen filament. Onze visie bij Lay3rs is dat we er alles aan willen doen om het milieu te ontlasten en geloven in het feit dat 3D printing kan zorgen voor minder afval in de  wereld.